Οι «ελεύθερες παραλίες» του Λαγονησίου, δεν ήταν ποτέ Ελεύθερες.

Μια ακόμα ΑΠΑΤΗ, που δεν ήταν μόνο πολιτική.

Η επίδικη έκταση, η οποία βρίσκεται γύρο από το κτηριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου Grand Resort και αφορά το «Κιόσκι» και όλο το χώρο από τη σημερινή περίφραξη του συγκροτήματος στη Νότιο-Ανατολική πλευρά του και φτάνει μέχρι τη στροφή της Παραλιακής λεωφόρου, όπου είναι τα όρια της κοινότητας Σαρωνίδας, έχει παραχωρηθεί στον όμιλο Μαντωνανάκη, από το 2003 με σύμβαση της Κτηματική εταιρείας μετά από διαγωνισμό. Το 2003, όπως είναι γνωστό κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και υπουργός ανάπτυξης ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χωρίς να έχει καμία ιδιαίτερη σημασία αυτό το γεγονός.

Ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, με ένα ρεσάλτο, χρησιμοποιώντας τις μεταφερόμενες απ΄όλη την Αττική, ομάδες κρούσης του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταπάτησε τις εκτάσεις που είχαν  παραχωρηθεί στον όμιλο και από τη μία πλευρά μεν κατασκεύασε το περιβόητο «Κιόσκι» το οποίο εκμεταλλευόταν οικονομικά ο Δήμος, από την άλλη πλευρά, κατασκεύασε το «θεατράκι» που γκρέμισε πρόσφατα η ΕΤΑΔ, και ένα ανοικτό μπαρ, που λειτούργησε για ένα καλοκαίρι και στη συνέχεια του το έκλεισαν.

Την παραλία «Πεύκο» την παρέδωσε ο Φιλίππου, σε «επιχειρηματία», χωρίς βέβαια κάποια διαγωνιστική διαδικασία, που να γνωρίζει το ευρύ κοινό, ο οποίος εγκατέστησε  μπιτσόμπαρο, που εκμεταλλευόταν για 20 περίπου χρόνια. Το ερώτημα είναι, εάν το διαχειριζόταν μόνος του ή είχε «συνεταίρους». Ο Φιλίππου παραχωρούσε νερό και μάζευε τα απορρίμματα του μπιτσόμπαρου, ενώ ρεύμα είχε από γεννήτριες. Θα μας ενημερώσει κάποιος εάν πλήρωσε ποτέ δημοτικά τέλη;

Είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε επίσης και για το «Κιόσκι» και για το «θεατράκι». Πρώην στελέχη του Δήμου που είχαν διοριστεί κατά καιρούς στη διαχείριση αυτών των παράνομων δομών, δηλώνουν ότι έπαιρναν ρεύμα από τον Δημοτικό Φωτισμό, χωρίς να έχουν καταμετρητές. Όλες, λοιπόν αυτές οι «επιχειρήσεις του Φιλίππου» ως Δημάρχου, χρησιμοποιούσαν τον δημοτικό φωτισμό και γίνεται κατανοητό και στους πιο μικρόνοες οπαδούς του Φιλίππου, ότι οι δημότες τα πλήρωναν για όλα αυτά. Και αυτό είναι το πιθανότερο, γιατί η ΔΕΗ δεν μπορούσε να δώσει ρεύμα σε παράνομα και χωρίς οικοδομικές άδειες κτίσματα. Σε κάποια συνεδρίαση της ΑΔΜΚΕΣ, το 2014, το μέλος του  Δ.Σ. Ανδρέας Κωνσταντέλος αποκαλύπτει, ότι το Κιόσκι, δεν είχε νόμιμη ταμειακή μηχανή και οι αποδείξεις που έκοβαν ήταν από κάποια τροχήλατη καντίνα που δεν υπήρξε ποτέ εκεί.  (Διαβάστε εδώ) Καλά θα ήταν να κάποιος κάποτε, να αποκαλύψει τις απάτες, που γινόντουσαν στο «Κιόσκι».

Ποιος εισέπραττε εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια; γιατί το Grand Resort στο οποίο είχε παραχωρηθεί νόμιμα η έκταση, δεν εισέπραττε. Γιατί ο Φιλίππου που δήθεν αγωνιζόταν για τις ανοικτές παραλίες δεν έδιωχνε τον καταληψία μπιτσομπαρά; Μάλιστα, ο Φιλίππου δήλωνε ανερυθρίαστα, ότι  «του επιτρέπουμε να είναι εκεί, για να μην πάρει την έκταση ο Όμιλος «Αττικός Ήλιος». Όμως, κάθε τέλος Οκτώβρη, μόλις τελείωνε η σεζόν, φώναζε τα κανάλια και οργίλος ζήταγε να κλείσει το μπιτσόμπαρο. Από ποιον ζητούσε άραγε να το κλείσει, από τον εαυτό του ή τον συνέταιρο του; Η μόνη υπηρεσία που μπορούσε να το κλείσει ήταν η ΕΤΑΔ, ο νόμιμος ιδιοκτήτης, αυτή που τελικά το έκλεισε φέτος, δυστυχώς μετά από 20 ΧΡΟΝΙΑ

Για να δώσει δημοσιότητα ο Φιλίππου στον αγωνιστικό του οίστρο, οργάνωνε συναυλίες του Παπακωνσταντίνου, για δήθεν «ελεύθερες παραλίες», ενώ τις καταπατούσε ο ίδιος με το αμαρτωλό «Κιόσκι», με το «μπιτσόμπαρο» στο Πεύκο, με κάτι «θεατράκια» και κάποια «καφετέρια» πάνω στα βράχια της παραλίας; Μάζευε τον κοσμάκι, με «κράχτη» τον τραγουδιστή Παπακωνσταντίνου, για να τους αραδιάζει τις πομφόλυγές του για το κλείσιμο των παραλιών από το Grand Resort. Ποιος θα πήγαινε να ακούσει αυτόν, χωρίς τον «κράχτη» Παπακωνσταντίνου; 

Με ποια οικοδομική άδεια κατασκευάστηκε το «θεατράκι» στον αιγιαλό; Με την ανοχή ποιου, κατασκευάστηκε η παράνομη και χωρίς οικοδομική άδεια, γλίστρα στα Ευκάλυπτα; για να εξυπηρετεί τα πάρκινγκ σκαφών που λειτουργούν στην περιοχή.  

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε τη σύμβαση παραχώρησης στο Grand Resort, τόσα χρόνια που ήταν στην Κυβέρνηση με Περιφερειάρχη τη Δούρου και Αντιπεριφερειάρχη τον Φιλίππου;

Ο ιδιοκτήτης του Grand Resort προσέφυγε στα δικαστήρια και επιδίκασαν στα Τουριστικά Ακίνητα να του καταβάλουν 700 εκ € ως αποζημίωση από διαφυγόντα κέρδη, αντί να τα επιδικάσουν στον καταπατητή Φιλίππου και να τον χώσουν μέσα για παράβαση καθήκοντος.

Ο σημερινός Δήμαρχος, πνευματικό παιδί του Φιλίππου, είναι σίγουρο ότι είναι της άποψης, ότι δεν πρέπει να αποδοθεί η παραλία στον νόμιμο διαχειριστή της το Grand Resort; Τι ακριβώς τον συμβουλεύουν οι έμμισθοι συνεργάτες του Νέο Δημοκράτες Κορωναίος και Κουλουμβράκης; Έχουν προσληφθεί μόνο για να ξεπλύνουν το ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ παρελθόν του;

Στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν για την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων, που ήταν οι υπουργοί της Κυβέρνησης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα ήταν παρόντες στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Π.Υ. στην Ανάβυσσο; Τη συγκέντρωση την καπέλωσε ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτός ο ανόητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καραμέρος.

Στον «αγώνα» του Παπαχρήστου, δίνει το παρόν και ο «επικεφαλής της μειοψηφίας» Ακούσογλου. Αυτός και αν είναι αγωνιστής. Ευτυχώς, που δεν τον ρώτησε κανείς για τις παραλίες της Αναβύσσου, του Μαύρου Λιθαριού, του Αγίου Νικολάου και τις απευθείας αναθέσεις στα ίδια πρόσωπα επί 2 δεκαετίες. Δεν τον ρώτησε κανείς για τις  «ρυθμίσεις» για τον εφοπλιστή Τσάκο.  Ίσως, θα μπορούσε γι΄ αυτά να μιλήσει ο κ. Σάββας Γκέραλης, ως μια τελευταία προσφορά του σ΄ αυτό τον τόπο, που καταταλαιπώρησε κι΄ αυτός στο θέμα των παραλιών και των μπιτσόμπαρων.

Αθηναϊκή Ριβιέρα Βάρκιζα, Άλιμος, Βούλα, Καβούρι, ΜΕΤΡΟ

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι τη Βάρκιζα, όπου υπάρχει καθαριότητα, πανέμορφες πλατείες με παγκάκια και γκαζόν, πλακοστρωμένοι περίπατοι, ποδηλατόδρομοι, αποχετευτικό δίκτυο, οργανωμένες επιχειρήσεις, παραλίες με όλες τις προδιαγραφές, πολλές από αυτές έχουν μπλε σημαίες, αλλά και ελεύθερες για το κοινό, καλή και πυκνή συγκοινωνία, μια τεράστια διαδρομή που καλύπτεται από το τραμ και άλλα πολλά. Μετά τη Βάρκιζα και μέχρι το Σούνιο, υπάρχει βρώμα και δυσωδία, βόθροι και δίκτυα όμβριων όπου ρέουν βοθρολύματα, καταπατημένες παραλίες και αιγιαλοί, μπιτσόμπαρα όπου με την ανοχή και την παρότρυνση της Τ. Α. παραβιάζουν κάθε διάταξη. 

ΤέλοςΌλοι αυτοί οι Δημότες που σπεύδουν στις συγκεντρώσεις του Παπαχρήστου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόσα χρόνια που πήγαιναν στο μπιτσόμπαρο στο Πεύκο και πλήρωναν για να χρησιμοποιήσουν τις 600 ξαπλώστρες που είχε εγκαταστήσει, σε ελεύθερη παραλία νόμιζαν ότι πήγαιναν;


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.