Το φινάλε της πολιτικής απάτης

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σαρωνικού, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου απέρριψε την Παρασκευή 20/9 το αίτημα του Δήμου Σαρωνικού για χορήγηση προσωρινής διαταγής περί αναστολής των εργασιών κατεδάφισης στις παραλίες (Γλίστρα και Πεύκο), μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης που εκδικάστηκε την Πέμπτη 19/9.

Παράλληλα αρκετές ημέρες πριν, σύμφωνα με αναμφισβήτητες πληροφορίες, ο Δήμαρχος πληροφορεί τους υπηκόους του, ότι η υπόθεση “παραλία Λαγονησίου” έχει τελειώσει και ότι θα συνεχιστεί ο “αγώνας” ώστε να μην επιχειρήσει η κυβέρνηση την αξιοποίηση των Αλυκών Αναβύσσου.
Έτσι, προσπαθεί ο δήμαρχος, να χρυσώσει το χάπι στις ορδές των ακροαριστερών και όσων άλλων παρέσυρε στις ατέρμονες κινητοποιήσεις, παρόμοιες με αυτές που οργάνωνε επί 20 χρόνια ο Φιλίππου. Ο τελευταίος, κάτω από τον μανδύα “ελεύθερες παραλίες”, είχε παραδώσει παρανόμως την παραλία Πεύκο στον Λ. Μπότη για εκμετάλλευση, με αδιευκρίνιστη κατεύθυνση των κερδών αυτής της δραστηριότητας. Ανερυθρίαστα έλεγε ότι, αφήνουμε την καντίνα να λειτουργεί, για να μην πάρει ο Μαντωνανάκης την παραλία. Ποιοι εισέπρατταν τα 20ετή κέρδη της καντίνας στο Πεύκο δεν το αποκάλυψε.
Η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί Υπουργοί και βουλευτές της περιφέρειάς μας, καθώς και την ηγεσία της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ., δεν ενέδωσαν σε ψηφοθηρικούς πειρασμούς, παρά τις προκλήσεις, τον εκφοβισμό και τις απειλές για αποκλεισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον τους.
Αλλά ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχτηκαν, να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης του “αγώνα”, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του Δημάρχου και του ακροαριστερού, κατά την πολιτική μου άποψη, “συντονιστικού αγώνα”.
Ο αγώνας των πολιτών για “ελεύθερες παραλίες”, όπως και το “κίνημα της πετσέτας”, που οργανώθηκε αυτόνομα, έχουν μια τίμια αφετηρία, και εκφράζει την ειλικρινή αντίδραση στη σημερινή ασυδοσία του κράτους (ΕΤΑΔ), δήμων και ιδιωτών, που έχουν κατακλύσει τις παραλίες και έχουν περιορίσει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
Ο δήμος Σαρωνικού και οι πολίτες έχουν πληγεί από αυτή την ασυδοσία και την άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται οι παραλίες του.
 
Άγγελος Φραγκόπουλος
Διαχειριστής της σελίδας Αττικός Παρατηρητής
Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Καταφυγιού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.