Σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Νεάπολης , ο 67χρονος Γεωλόγος – Ιζηματολόγος, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και ο 28χρονος γιος του, επίσης ερευνητής. Οι δυο τους συνελήφθησαν από το λιμενικό ενώ έκαναν χαρτογράφηση στο λιμάνι της Ιεράπετρας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Πατέρας και γιος κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της απείθειας και της εξύβρισης, ενώ το δικαστήριο τούς αθώωσε για την κατηγορία της αντίστασης. Άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πρόκειται για τον 67χρονο κ. Χρήστο Αναγνώστου Γεωλόγο –Ιζηματολόγο, διευθυντή ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, και τον γιο του επίσης ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, οι κινήσεις του προκάλεσαν την αντίδραση των αρχών, που φαίνεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά, με αποτέλεσμα να σπεύσει να ζητήσει εξηγήσεις κλιμάκιο του Λιμενικού. Τα πράγματα ωστόσο ξέφυγαν και ο ο ερευνητής συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Ο κ. Χρήστος Αναγνώστου οδηγήθηκε στα κρατητήρια μαζί με το γιο του που συνελήφθη κι εκείνος, και το μεσημέρι της Τετάρτης, με χειροπέδες σαν κοινοί εγκληματίες, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, αλλά η δίκη τους αναβλ΄γηθηκε για να γίνει τελικά την Παρασκευή 21 Αυγούστου.
Ο ∆ιευθυντής Ανάπτυξης & Υποδοµών του ΙΘΑΒΙΚ, Μιχάλης Παπαδάκης εξήγησε ότι τα δύο άτομα συνελήφθησαν όταν, παρά το ότι ο ερευνητής ενημέρωσε τους λιμενικούς που τον προσέγγισαν χθες, για την ταυτότητά του και το σκοπό της παρουσίας του στο λιμάνι της Ιεράπετρας, κάποιος επέμεινε να μεταβεί το στέλεχος του ΕΛΚΕΘΕ στο Λιμεναρχείο για ταυτοποίηση στοιχείων. Η λεκτική αντίδραση του ερευνητή είχε ως αποτέλεσμα κάποιος από τους λιμενικούς να τον τραβήξει από τα ρούχα και να του σκίσει το πουκάμισο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Ο κ. Αναγνώστου έχει αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από τον Α.Π., λόγω της συμμετοχής του στις ημερίδες που διοργάνωνε ο πρόσφατα αποπεμφθείς από την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κ. Κλούρας, για την αξιοποίηση των Αλυκών Αναβύσσου, στις οποίες πρότεινε μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αλατιού, όπως συνέβαινε πριν από 60 σχεδόν χρόνια.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.