Την παραίτησή της από την θέση της Προέδρου της Νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΔΕΕΠ) υπέβαλε η κα. Βανίτα Μυκονιάτη – Σωφρόνη, σύζυγος του πρώην Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη.
Η παραίτησή της και η πρόθεσή της, να μην είναι και πάλι υποψήφια στις νέες εσωκομματικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου 2025, οφείλεται στο κλίμα εσωκομματικής αντιπαλότητας που διαμορφώνεται, όπως η ίδια δηλώνει σε μακροσκελή ανακοίνωση. Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι οι εσωκομματικές εκλογές εξελίσσονται – με την παρέμβαση προσώπων που κατέχουν αιρετά αξιώματα για προσωπικά τους συμφέροντα – σε άτυπο εμφύλιο πόλεμο, που προκαλεί κομματικό διχασμό, πολιτική τοξικότητα και ευτελισμό των κρίσιμων πολιτικών διακυβευμάτων. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, με αυτή την παράγραφο υπαινίσσεται, τις παρεμβάσεις Βουλευτή – Υφυπουργού, καθώς και Δημάρχου μεγάλου Δήμου της Α.Α., προς στελέχη του κόμματος, ώστε να μην την υποστηρίξουν σε πιθανή υποψηφιότητά της για επανεκλογή στη ΔΕΕΠ. Η ίδια πλέκει το εγκώμιο της πολιτικής της δράσης, την τριετία που ήταν στη θέση της Προέδρου, αποφεύγοντας όπως είναι φυσικό, να αναφερθεί στις κατηγορίες που διατυπώνονταν σε βάρος της, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Οι κυριότερες από αυτές είχαν ως επίκεντρο τον διχασμό και την αντιπαλότητα που προκάλεσε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς στόχους της και τους στόχους του συζύγου της.
Είναι χαρακτηριστικά τα δεκάδες δημοσιεύματα, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Ανατολικής Αττικής, που την εγκαλούσαν για την πολιτική συμπεριφορά της, με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Κάποια από αυτούς αναφέρονται σε μετατροπή της ΔΕΕΠ σε τσιφλίκι της Σωφρόνη. Ακόμα δεκάδες ήταν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία με εισηγήσεις της αφαιρούνταν ή αναθέτονταν αξιώματα σε μέλη της ΔΕΕΠ, με γνώμονα το εάν τα μέλη της στήριζαν τον σύζυγό της, στην υποψηφιότητά του, το 2023, στο Δήμο Σαρωνικού. Δεν διέλαθε της προσοχής των ΜΜΕ, η συχνά δημόσια υβριστική φρασεολογία της και η επιθετικότητά της, απέναντι στους εσωκομματικούς αντιπάλους της.
Αίσθηση έχει προκαλέσει ο συσχετισμός, από τη διαδικτυακή εφημερίδα IRafina, της παραίτησης Βανίτας Σωφρόνη, με την επίσκεψη του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιάς στον οικονομικό εισαγγελέα, στον οποίο παρέδωσε τα πορίσματα από τον διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, για τα πεπραγμένα των διοικήσεων Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ!!! Είναι απορίας άξιο, για ποιους λόγους η εφημερίδα, κάνει αυτό το συσχετισμό!!!
Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η Ανατολική Αττική και σε αυτοδιοικητικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, απαλλάχθηκαν οριστικά από την οικογένεια Μυκονιάτη – Σωφρόνη και αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί θετική εξέλιξη.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.