Την πλήρη «έκφρασή» του, έχει βρει στις πράξεις της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και της παράταξής της, η στρατηγική της συσκότισης και της κατάπνιξης πολιτικού διαλόγου, με την καταστρατήγηση των διαδικασιών.
Αυτό συνέβη, όταν ο προκάτοχός της, Γιάννης Σγουρός, μ΄αφορμή και προηγούμενη δέσμευση της ιδίας, ζήτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να διεξαχθεί συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση Τσίπρα –Καμένου, την έκδοση ψηφίσματος και την ολοκλήρωση αμέσως μετά της συνεδρίασης σ΄ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις – λαιμητόμους, που περιέχει.
Η πρόταση Σγουρού, θορύβησε τη Δούρου. Η οποία αν και κορυφαίο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά, επιμελώς αποφεύγει να πάρει θέση, επί σημαντικών πτυχών της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και ως παράταξη, αφού είναι βέβαιον ότι πολύ πιθανόν σε μια τέτοια διαδικασία θα καταγραφεί το μεγάλο ποσοστό περιφερειακών συμβούλων της , τα οποία διαφωνούν με τα όσα προωθεί ή νομοθετεί η νεομνημονιακή «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Αλ. Τσίπρας, το Γέναρη του 2015, μετά το « γάμο» με τους ΑΝΕΛ.
Έτσι το έθεσε σε ψηφοφορία, όπου με τις ψήφους της παράταξής της και ενός – δυο δορυφορικών «μονοπρόσωπων» σχημάτων, απέρριψε το αίτημα, με το οποίο σημειωτέον συντάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η αντιδημοκρατική χρησιμοποίηση της αριθμητικής υπεροχής της πλειοψηφίας για την αποτροπή μιας τόσο σημαντικής συζήτησης, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τη μήνιν της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση τόσο η παράταξη του Σγουρού όσο και κείνη της ΝΔ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.