Σε χωματερή έχει μετατρέψει το γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου – Καμάριζα ο Δήμαρχος κ. Λουκάς. Σ΄ ένα χώρο που περικλείεται από δάσος και μάλιστα τον Εθνικό Δρυμό της Λαυρεωτικής. Εκεί ο κ. Λουκάς έχει τοποθετήσει μια ωρολογιακή βόμβα.
Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνουμε Κασσάνδρες, όπως και ο κ. Γιάννης Παρασκευής ο οποίος δημοσίευσε στη σελίδα Συμμετοχή-Ενημέρωση-Γνώση Δημοτικών Θεμάτων Λαυρεωτικής το VIDEO και δεν θα επαληθευτούν οι φόβοι μας, γιατί τότε ο πέλεκυς θα είναι βαρύς για τους ανεύθυνους πολιτικάντηδες της Λαυρεωτικής.
Ο Εθνικός Δρυμός της Λαυρεωτικής, δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου, αλλά όλων των Ελλήνων.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Ο δρυμός είναι “ιδιοκτησία” όλων, αλλά περιέργως δε, όποτε βγαίνει έκκληση εθελοντών για καθάρισμα (ειδικά στους αρχαιολογικούς χώρους) μαζευόμαστε 5-10 γραφικοί. Αγαπητέ Ηλία όποιος κ αν είσαι, να αφήσουμε αυτά τα πολύ-ιδιοκτησιακά τσιτάτα κ να δούμε την ουσία. ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ το δρυμό. Κατά μέσο όρο τουλάχιστον. Ούτε οι πολίτες,ούτε οι δημοτικές αρχές,ούτε οι αντιπολιτευόμενοι. Μπάζα μέσα στο δρυμό, τίγκα. Σκουπίδια, τίγκα. Αυθαίρετα, κάργα. Ξέρουμε μόνο να γκρινιάζουμε για αυτά γενικά, αλλά το αυθαιρετάκι του ξαδέρφου,του γείτονα κλπ “έλα μωρέ αυτό σε πείραξε”. Βγαίνω για τρέξιμο κ από Χάος μέχρι Αγία Τριάδα μετράω τόνους μπάζα. Περιμένουμε από το δήμαρχο να νοιαστεί ή από τους άλλους; πλάκα κάνετε. Αυτοί μόνο το τομάρι τους( και για όποιον πολιτικάντη παρεξηγηθεί, να μαζέψει την ιερή του αγανάκτηση κ να μας κάνει τη χάρη να σιωπήσει λίγο). Εγώ θα πιστέψω όποιον δω στην επόμενη και στη μεθεπόμενη κ στην παραμεθεπόμενη μάζωξη για καθάρισμα..
Σωστά τα λες, δεν αντιλέγω, ίσως στα 5 άτομα να είμαι και εγώ κάποιες φορές. Το ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά το ιδιοκτησιακό που λες και τα τσιτάτα περί αυτού. Για παράδειγμα, πόσοι ξέρουν πως υπάρχει εγκύκλιος του Ελληνικού κράτους με εισήγηση για την διαχείριση του Δρυμού από κάποιον φορέα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και από το 94 αν δε κάνω λάθος, δεν υπάρχει αυτός ο φορέας. Υπάρχει φυσικά το παραθυράκι αν δεν βρεθεί ο φορέας αυτός, να μπορεί να το διαχειρίζεται ο Δήμος. Με συγκεκριμένη πρόταση και με συγκεκριμένες μελέτες πάνω σε διάφορα (Περιβαλλοντολογικές, πολεοδομικές, χωροταξικές κ.ο.κ).
Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια τέτοια πρόθεση, όπως όλα δείχνουν. Την ίδια ώρα που κουβεντιάζουμε εμείς ένα σοβαρό θέμα, κάπου νότια του Δρυμού υπάρχουν πουλημένες εκτάσεις, μέσα στα όρια του δρυμού. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι.
Καλημέρα Γιάννη, όποιος και να είσαι. 😉
Aδερφέ, τώρα που διάβασα το μήνυμά μου ξανά, είδα οτι ίσως να μπορεί να παρεξηγηθεί ως τον τόνο του. Εννοείται πως δεν απευθυνόμουν σε εσένα προσωπικά, γκρίνιαζα απλώς με αφορμή αυτά που είπες 😀
Αυτό για τις εκτάσεις που πουλήθηκαν/περιφράχτηκαν κλπ το έχω ακούσει και εγώ αλλά μια και δεν έχω περεταίρω γνώση πέραν κάποιων φημών δε μπορώ να μιλήσω με στοιχεία. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, πρέπει κατά τη λαϊκή ρήση να “πέσει ράβδος” (φυσικά μεταφορική και ουχί κυριολεκτική, μην παρεξηγούμαστε κιόλας)
Την καλημέρα μου και εμένα
(Το Γιάννης είναι ψευδώνυμο καθότι χαλεποί οι καιροί..)
Οψόμεθα
Με αφορμή την από 3 Ιουνίου 2016 δημοσίευση στον ιστότοπο της εφημερίδας Αττικός Παρατηρητής , σχετικά με το γήπεδο που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου δηλώνουμε τα εξής:
Ουδεμία σχέση με τους χαρακτηρισμούς «χωματερή» και «ωρολογιακή βόμβα» έχει η πραγματικότητα του γηπέδου . Η «επικίνδυνη χωματερή», αποτελείται από κλαδιά τα οποία μεταφέρθηκαν από την κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πράγματι, για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, που τόσο πολύ απασχολεί τον αρθρογράφο, εδώ και ένα μήνα 15 εργαζόμενοι, εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής, κλαδεύουν και αποψιλώνουν τον χώρο της κατασκήνωσης, στον οποίο φιλοξενούνται 500 Σύροι πρόσφυγες, δημιουργώντας έτσι συνθήκες πυρασφάλειας. Σκοπός είναι να κομποστοποιηθούν τα πούσια και τα κλαδιά, ό,τι συμβαίνει με όλο το πράσινο δηλαδή του Δήμου, και να αξιοποιηθούν ως εδαφοβελτιωτικά στα χωράφια . Λόγω επισκευής του μηχανήματος κομποστοποίησης, προσωρινά, το πράσινο φιλοξενείται στο χώρο του γηπέδου και άμεσα θα πάει προς επεξεργασία.
Θα θέλαμε ακόμη να επισημάνουμε, πως η αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιτάσσει το υλικό πάνω στο οποίο στηρίζεται ένα ρεπορτάζ, να είναι πρωτότυπο και αποτέλεσμα έρευνας του ίδιου του δημοσιογράφου και όχι να χρησιμοποιείται βίντεο από έναν ασθμαίνοντα επίδοξο κάμερα-μαν, που όλως τυχαίως ανήκει στη μείζονα αντιπολίτευση!
Όσο για την αναφορά του άρθρου στη δημοτική αρχή με φράσεις όπως «ανεύθυνοι πολιτικάντηδες» , σχολιάζουμε μόνο πως οι τελευταίες υποδηλώνουν φθηνές προπαγανδιστικες τακτικές, που εκπορεύονται καθαρά από αντιπολιτευτική στάση.
Ελπίζουμε, την επόμενη φορά που θα δούμε κάποιο άρθρο από την εν λόγω εφημερίδα, να είναι έγκυρο και ανεξάρτητο και να μην υποκύπτει στον εκφυλισμό που βιώνει η δημοσιογραφία ενίοτε, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.
Κύριε Δήμαρχε σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Να απαγορεύσετε στους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης να κάνουν ρεπορτάζ και να τραβούν video, μόνο στους συμβούλους της συμπολίτευσης να το επιτρέπετε. Σε όσους σας απέμειναν.
Η περιοχή του Εθνικού Δρυμού είναι επισης και Αρχαιολογικός Χώρος απολυτης προστασίας , λόγω της εξαιρετικής σημασίας των αρχαίων μνημείων που υπάρχουν εντός αυτού.
Πάνω από το γήπεδο, στην κορυφή του βουνού “του Κίτσου”, υπάρχει αρχαίο σπηλαιο που απο τις ανασκαφές ( 1968-1973)τεκμηριώθηκε ότι κατοικήθηκε κατά την Παλαιολιθική περίοδο ( περί το 20.000 π.Χ.) και κατά την Νεολιθική για πάνω απο 1000 χρόνια( περίπου από το 5.300- το 4.000 π.Χ.)
Λίγο δυτικότερα, στα ριζά του βουνού, από πηγή νερού αρχίζει το ρέμα του Μπερτσέκου, στις όχθες του οποίου λαξε΄ύθηκαν τα πρώτα, πρωτόγονα πλυντήρια μεταλλεύματος, στην εποχή που ανακαλύφθηκαν απο τους αρχαίους,( αρχές του 5ου αι. π. Χ.), τα πλούσια αργυρούχα κοιτάσματα της Μαρώνειας.
Δεν είναι πρωτοφανής αυτή η μεταχείριση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, που οι τοπικοί παράγοντες το θυμούνται όταν βγάζουν (κούφιους) λόγους. Πριν λίγα χρόνια οι ‘άρχοντες” της νοτιοδυτικής Λαυρεωτικής συζητούσαν την κατασκευή εντός του Δρυμού πολυτελών τουριστικών οικισμών !!!!
Κυρία Κακαβογιάννη, ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σας. Μπορείτε να διαβάσετε σ΄ αυτό το δημοσίευμα για το τι επιφυλάσσει σε δασικές εκτάσεις ο Δήμος Λαυρεωτικής. Μεταξύ αυτών προφανώς είναι και αυθαίρετοι οικισμοί μέσα στον εθνικό δρυμό του Σουνίου.
Lavriaki.gr
Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας πως είναι όλα κατασχεμένα και το πως οι διοικούντες μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν. Όλα αυτά΄ξεκινούν όταν εμείς ψηφίζουμε ελαφρά τη καρδία και δίνουμε την διαχείριση της ίδια μας της ζωής και της ύπαρξης. Το σχόλιο το βάζω ορμώμενος από τον επίλογο του άρθρου αυτού.
Ο Εθνικός Δρυμός της Λαυρεωτικής, δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου, αλλά όλων των Ελλήνων. (Το ποιος διαχειρίζεται τώρα τον δρυμό του Σουνίου είναι θέμα για ένα ολόκληρο άρθρο).