Αυτοί που πολέμησαν την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα αποφάσισαν να κατασκευάσουν δύο ΧΥΤΥ στο Κορωπί.
Με νέα ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου προσδιορίζει επακριβώς, τις διαφωνίες του, τις προτάσεις-αντιπροτάσεις του και το πλαίσιο του αγώνα του, νομικό και πολιτικό, ενάντια στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (1ης Αυγούστου 2017) και στους όποιους σχεδιασμούς υλοποίησης αυτών των αποφάσεων για χωροθετήσεις υπερτοπικών κεντρικών εγκαταστάσεων διαχείρισης, επεξεργασίας και τελικής διάθεσης απορριμμάτων (ΧΥΤΥ) στα λατομεία πόλης Κορωπίου.
Η συνεννόηση όλων των δημοτικών παρατάξεων επισημοποιήθηκε στην συνάντηση που επεδίωξε ο Δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτριος Κιούσης με την πρόεδρο της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017. Αφορμή για την συνάντησή αυτή ήταν επιστολή της προέδρου του ΕΔΣΝΑ (με ημερομηνία 26.10.2017) με την οποία ζητούσε προτάσεις και αντιπροτάσεις με διαδικασία ουσιαστικά «κλειστής» μη δημόσιας διαβούλευσης των Δήμων που έχουν λατομεία για αξιοποίησή τους ως χώρους ανάπτυξης ΟΕΔΑ απορριμμάτων στο πλαίσιο υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής και των αποφάσεων της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ έως 3 Νοεμβρίου 2017. Η συνάντηση ήταν άκαρπη.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου και η επιχειρηματολογία που αναπτύσσει, δεν διαφέρει πολύ από την επιχειρηματολογία αυτών που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Η μόνη διαφορά είναι ότι την δημιουργία δύο χωματερών στο Κορωπί την προτείνουν εκείνοι οι οποίοι αντιδρούσαν στην Κερατέα, προεξάρχοντος του γνωστού κ. Ιατρού (Δείτε εδώ).
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Τι πιό απλό από την εξορθολογισ΄τη διαχείρηση των σκουπιδιών στην αρχή του κάθε Δήμου με λιγότερους γεμάτους κάδους, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ανακυκλωση και λιγότερα έξοδα σε καυσιμα και διαχείρηση. Καθε περιοχή πρέπει να έχει τα δικά της και να μην στέλνει σε αλλο μέρος. ΠΧ η Κερατέα τα σκουπίδια της τα στέλνει στην Φυλή? Εδώ να μου πεις τα στέλνει η Αιγινα, η Μυκονος και μέχρι πριν λίγο καιρό η Ηλεία, Αρκαδία Μακρυά από τον πισινό μου και ας είναι ένα μέτρο έχουν συνθημα οι δήμοι κλπ. Ενας από αυτους που προτείνουν και οι άλλοι που διαφωνούν δεν έχει δεί ένα τέτοιο κεντρο σε Βιεννη, Ζυρίχη, Αμστερνταμ, Μόναχο, Λυών, Κοπενχάγη και Στουτγάρδη.