Δεν υπάρχουν μόνο εκφυλιστικά φαινόμενα στο Δήμο καταυλισμό, υπάρχει και σκόπιμη αμνησία

Μπορεί να είναι εικόνα νοσοκομείοΕκτός από τα εκφυλιστικά φαινόμενα, που βλέπουμε πολύ συχνά σε συνεδριάσεις, κινητοποιήσεις και την καθημερινή προπαγάνδα, υπάρχει και ο Δήμος Σαρωνικού, ο Δήμος όλων μας. Οι “τσαμπουκάδες”, που διεξήχθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, δεν ήταν το μόνο ενδιαφέρον, υπήρξε και μια ακόμα εξέλιξη, πολύ πιο σοβαρή.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα, οι ισολογισμοί χρήσεων όλων των οργανισμών, που λειτουργούσαν στο Δήμο Σαρωνικού και συγχωνεύτηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία, της περιόδου 2017 – 2023, καθώς και οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών. Στους οργανισμούς αυτούς, που υποβοήθησαν τον Δήμο, είτε είχαν καλές ή λιγότερο καλές περιόδους, απασχολήθηκαν δημοτικοί υπάλληλοι, που προσέφεραν με τη δουλειά τους τα μέγιστα, προσπαθώντας να κάνουν τη ζωή των δημοτών ευκολότερη.
Αυτοί οι οργανισμοί ήταν που στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ξεχάστηκαν, ήταν τα νομικά πρόσωπα εκείνα που ίδρυσαν και λειτούργησαν τους παιδικούς σταθμούς, από τους οποίους πέρασαν χιλιάδες παιδιά, το ΚΔΑΠ που απασχόλησε μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητές του (ζωγραφική, γλυπτική, γυμναστική, χορό κλπ) εκατοντάδες παιδιά επίσης, το πρόγραμμα “Βοήθεια Στο Σπίτι” που εξυπηρετούσε καθημερινά πάρα πολλούς ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τα ΚΑΠΗ θεσμός που προασπίζει τα κοινωνικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας, τη δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη που δεν ιδρύθηκε ΣΗΜΕΡΑ αλλά που υπήρχε χρόνια τώρα, την ατζέντα όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του δήμου που διαχειρίστηκε ο Αριστόδικος 13 χρόνια τώρα, από τότε που ψηφίστηκε ο Καλλικράτης, τη φιλαρμονική και τόσα άλλα ακόμα που εσκεμμένα δεν αναφέρθηκαν μη τυχόν και δοθούν εύσημα σε αφανείς υπαλλήλους που εργάστηκαν σκληρά και με ταπεινότητα ή ακόμα και σε αιρετούς που στα αλήθεια ξεχώρισαν.
Γι΄ αυτούς τους εργαζόμενους, δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά από τον αρμοδιότερο να το κάνει, τον Δήμαρχο. Έπρεπε, κατά το κλείσιμο αυτής της περιόδου, ο Δήμαρχος να κάνει ένα σύντομο απολογισμό του έργου αυτών των οργανισμών και να αποδώσει τα εύσημα σ΄ αυτούς τους εργαζόμενους, ως μια ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους. Στους εργαζόμενους, όχι κατανάγκη στους πρώην διοικούντες το Δήμο. Εκτός και αν, δεν έχει ιδέα τι ακριβώς έκαναν αυτοί οι οργανισμοί και αυτό δεν είναι απίθανο.
Δυστυχώς, για τον Δήμο Καταυλισμό, διοικείται από έναν μικρό και ασήμαντο άνθρωπο, που αναλώνει πολιτικό κεφάλαιο στις ίντριγκες, σε επικοινωνιακές πομφόλυγες και θέματα ήσσονος σημασίας, μέσα από το στενό κύκλο των αυλοκολάκων που τον έχουν σφιχταγκαλιάσει.
 
Άγγελος Φραγκόπουλος
Διαχειριστής ενημερωτικής ιστοσελίδας “Αττικός Παρατηρητής” 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.